Bromfietsrijbewijs

Sinds het eerste kwartaal van 2010 is een bromfietsrijbewijs verplicht. Voorheen was alleen een theoriecertificaat voldoende. Vanaf 1 januari 2010 moet je dus 2 examens afleggen. Het praktijkexamen is dus nieuw. Deze hebben ze ingevoerd om het aantal ongelukken terug te dringen en de veiligheid te verbeteren. Er is een praktijkexamen voor de bromfiets en voor de brommobiel. Wanneer je het rijbewijs hebt gehaald voor de brommobiel mag je alleen in een brommobiel rijden. Heb je nog geen rijbewijs (categorie A of B) dan dien je het examen af te leggen. Dit kan vanaf je 16e.

KLIK HIER VOOR ONZE PRIJZEN!

Het examen

In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. Het praktijkexamen duurt 45 minuten.

Tijdens het examen rij je een route. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Tijdens deze route wordt je beoordeeld op je verkeersdeelneming op de openbare weg. Tevens beoordeeld de examinator of je de bromfiets beheerst.

Het belangrijkste voor de examinator is of jij voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

KLIK HIER VOOR ONZE PRIJZEN!Wil je meer informatie? Of gelijk aanmelden? Vul dan het informatie aanvragen formulier in!

 
Get the Flash Player to see this player.
Allebedrijvenin

Like ons op Facebook